Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ - CHOCOLATE FESTIVE SPOONS

directions in English at the end of the post 


H σημερινή ανάρτηση δεν είναι ακριβώς συνταγή αλλά πιο πολύ μια όμορφη ιδέα για τις γιορτές.

Μη μου πείτε ότι δε θα ήταν τέλειο να βγάλετε αυτά τα κουτάλια στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι?! ή μάλλον μετά το τραπέζι, στον καφέ που ακολουθεί το φαγοπότι. Εγώ πάντως μόλις τα είδα στο pinterest τα ερωτεύτηκα (αφήστε που έχω έρωτα και με το ίδιο το pinterest... anyway...)





Συνήθως ρίχνουμε όλο το βάρος στο φαγητό και ο καφές είναι σκέτος, ανιαρός, χωρίς κανένα τσαλίμι και τερτίπι.... Ε λοιπόν φέτος θα αλλάξει αυτό. Θα εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας και με το σερβίρισμα του καφέ.
Πιστέψτε με φίλοι μου, μια κουταλιά σοκολάτα θα κάνει τόσο νόστιμο το ρόφημά σας που θα ευχόσασταν να το πίνετε σε κουβά!

Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ζεστή σοκολάτα, σε καφέ ή και μέσα στο γάλα για τα πιτσιρίκια σας.  Μικροί και μεγάλοι θα το ευχαριστηθούν δεόντως.     




Ιδέα από το ξένο μπλογκ: Cherished bliss

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 λευκή κουβερτούρα (125 gr.)
  • 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • πολύχρωμη τρούφα, πολύχρωμα κουφετάκια, φαγώσιμες πέρλες
  • πλαστικά κουτάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί ριχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα κι έχουμε ένα βελούδινο μείγμα.
Χρησιμοποιούμε ένα πιάτο για να βάλουμε τις άκρες των κουταλιών για να ανασηκωθούν ελαφρώς κι έτσι να είναι σε ευθεία και να μη γέρνουν (αλλιώς η σοκολάτα θα τρέξει προς τα κάτω)
Με ένα κουτάλι παίρνουμε σοκολάτα και γεμίζουμε τα ευθυγραμμισμένα κουτάλια όσο η σοκολάτα είναι ακόμα υγρή.
Μετά χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας φαγώσιμα διακοσμητικά για να τα διακοσμήσουμε (τρούφες, πέρλες, κουφετάκια κτλ).
Τα αφήνουμε να σφίξουν.
Τα σερβίρουμε με ζεστά ροφήματα (καφέ, σοκολάτα, γάλα) και ανακατεύουμε.
 
ENJOY!

_____________________________________________________________________

These sweet spoons will perfectly accompany your festive drinks!

INGREDIENTS:
  • One bar white chocolate (125 gr.)
  • 2 tbsp condensed milk
  • colorful sprinkles, colorful koufetakia, edible pearls
  • plastic spoons

DIRECTIONS:

Put the milk in saucepan over medium heat to warm up.
Pour in chocolate and stir well until chocolate IS completely melted and the mixture is smooth.
Use a plate to put the tips of spoons to be lifted slightly so they are straight and not lean (otherwise the chocolate will run down)
With a spoon take chocolate and fill the aligned spoons as chocolate is still soft and running.
Then use your favorite edible decorations to decorate (truffles, pearls, sprinkles etc.).
Allow them to tighten.
Serve with hot drinks (coffee, chocolate, milk) and mix.
 
ENJOY!

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share