Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΑΡΑΝΔΟΙ - EASY REINDEER COOKIES

recipe in English at the end of the post

Αν τα Μπισκότα Χιονάνθρωποι που ανάρτησα τις προάλλες σας φάνηκαν δύσκολα ή περίπλοκα προτιμήστε τα σημερινά, πανεύκολα και χαριτωμένα μπισκοτάκια.
 
Δεν ξέρω τι σας θυμίζουν εσάς εμένα πάντως η πρόθεσή μου ήταν να θυμίζουν τάρανδο.... Ο γιος μου όμως όταν τα είδε είπε: "α ωραία δέντρα έκανες μαμά!"....

Το concept πάντως το πιάσατε: ένα κόκκινο Μ & Μ για μύτη, δυο βούλες από σοκολάτα για μάτια και δυο κάθετα κλαδιά για κέρατα επίσης από σοκολάτα. Επιχειρήστε τα και ίσως να τα καταφέρετε καλύτερα από μένα.  



ΥΛΙΚΑ:

1 κουβερτούρα τεμαχισμένη
1/4 φλ. γάλα
μίνι κόκκινα Μ & Μ

για τα μπισκότα:
2 1/2 φλ. αλεύρι
1 γλ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. μαργαρίνη
1 αβγό
2 κ.σ. γάλα
1/2 κ.γ. σόδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C και απλώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψί.
Βάζουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τα χέρια ή τον πλάστη .
Τα βάζουμε στη λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και τα ψήνουμε για 9-10'.
Αποσύρουμε από το φούρνο και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Ζεσταίνουμε το γάλα σ' ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και τη βάζουμε σε ειδική σακούλα ή μηχάνημα για γαρνίσρισμα. Βάζουμε μια σταγόνα σοκολάτα κάτω από το Μ & Μ για να κολλήσει. Από πάνω κάνουμε δυο σταγόνες σοκολάτας για μάτια, κι από πάνω 2 κάθετες γραμμές με 2-3 οριζόντιες για κέρατα.
 
ENJOY!

 


Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:
 
 
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________
EASY REINDEER COOKIES

 INGREDIENTS:

1/2 cup chocolate chips
1/4 cup. milk
mini red M & Ms

for cookies:
2 1/2 cups flour
1 teaspoon sugar
1 tsp vanilla extract
1/2 cup butter
1/2 cup margarine
1 egg
2 tbs milk
1/2 tsp soda
 

DIRECTIONS:

Prepare Cookies: Preheat oven to 170 C and spread parchment paper on a baking sheet.
Put in a bowl all the ingredients and knead until you have a smooth dough.
Then mold into balls and roll them with hands or rolling pin.
Put the baking sheet with a little distance between them to prevent them from sticking and bake for 9-10.
Remove from the oven and let them cool.
 
Heat the milk in a saucepan and pour in the chocolate. Stir until chocolate is   completely melted . Let it cool slightly and put in a piping bag. Place a drop of chocolate under the M & M to stick. Above that drop two chocolate drops for eyes, and over that make two vertical lines with 2-3 for horizontal horns.
 
ENJOY!

4 σχόλια:

  1. Φαίνονται ωραίοι οι τάρανδοι, αλλά και πολύ νόστιμα τα μπισκοτάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα είναι πολύ όμορφα!Ότι πρέπει για να ενθουσιαστούν τα παιδάκια και οι μεγάλοι που αισθάνονται παιδάκια!!Και του χρόνου, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα ταρανδάκια τα έχω βάλει και εγώ στο μάτι να τα φτιάξω!! Πολύ όμορφα!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share