Καλημέρα μπλογκογειτονίτσα!
Πέρυσι είχαμε αναρτήσει άλλη μια παραδοσιακή συνταγή που μάθαμε από τις μανούλες μας και που προέρχεται από τις βουνίσιες ρίζες μας. Ένα πιάτο που τρώμε εμείς οι Βλάχοι όπου λάχει: κεφτέδες με σπανάκι.
Το σημερινό φαγάκι είναι μια παραλλαγή του προηγούμενου (έτσι, για να μη βαριόμαστε) που στηρίζεται όμως στο ίδιο concept, πρωτεΐνες και σίδηρος συγκεντρωμένες σε ένα πιάτο για τούρμπο επιδόσεις και αποδόσεις! Η παραλλαγή ήταν ιδέα της Σόφης και φυσικά την ακολούθησα με πολύ προθυμία και χαρά!
Καλή εβδομάδα να έχουμε και καλή μας όρεξη!!
ΥΛΙΚΑ: 600 γρ. χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
1 περίπου κιλό πράσα
1 ματσάκι σέλινο
μισή σελινόριζα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1 ξερό)
χυμό από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τσιγαρίζουμε το χοιρινό στο ελαιόλαδο και αφού ροδίσει προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο,τα κρομμύδια και τη σελινόριζα, τα οποία έχουμε πλύνει και κόψει σε κομμάτια. Αν έχουμε ξερό κρεμμύδι το βάζουμε να τσιγαριστεί λίγο πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα. Τη σελινόριζα την καθαρίζουμε από το εξωτερικό στρώμα και μετά την κόβουμε σε κυβάκια. Αφού τσιγαριστούν και μαραθούν λίγο, ρίχνουμε ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. 5 λεπτά πριν αποσύρουμε ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Καλημέρα Πέλα και καλή εβδομάδα εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγάκι, αν και η αλήθεια είναι ότι το θεωρώ λίγο πιο "βαρύ" και χειμωνιάτικο!
Μου αρέσει η προσθήκη σελινόριζας, του δίνει μια διαφορετικότητα!
Φιλιά
Η αλήθεια είναι ότι είναι όντως λίγο βαρύ, αλλά ξέρεις τώρα...οι περίεργες ορέξεις μου χτυπούν την πόρτα..!! φιλάκια και καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα και νόστιμη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήgenikotera dn m aresei auto t fagito alla to exeis kanei na fenete telio! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://twitter.com/#!/JianaStar/media/slideshow?url=http%3A%2F%2Finstagr.am%2Fp%2FMx2QQoMRzP%2F
ποτέ δεν ξέρεις, αν δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή μπορεί και να σ'αρέσει..!
ΔιαγραφήΔεν μορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσει αυτό το φαγάκι, αν και το έχω συνδυάσει με χειμώνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζω κι εγώ λίγη σελινόριζα που του δίνει απίστευτο άρωμα!!
Γεια στα χέρια σου, τέλειο!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
To έχω καταλάβει εδώ και καιρό ότι έχουμε τα ίδια γούστα, τουλάχιστον στις γεύσεις!
ΔιαγραφήΦιλιά Έλενα μου, καλή εβδομάδα!
Το αγαπημένο μου φαγητό!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέλλα μου, φιλάκιαααα!!!!!!!
Πεντανόστιμο φαγητό!!!! Την επόμενη φορά θα το κάνω με σελινόριζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήγουρουνάκι κι εγώ σήμερα
μπριζολίτσες στο φούρνο με ρυζάκι και πιπεριές.
αν κι ακούγεται το χοιρινό χειμωνιάτικο, τελικά όταν κάτσαμε στο τραπέζι δεν έμεινε τίποτε.
φιλάκια πολλά.
θα δοκιμάσω τη συνταγή σου σύντομα!!
πέσ'τα βρε φιλενάδα για να μην τα λέω μόνο εγώ!
ΔιαγραφήΤέλειο τέλειο τέλειο....είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά....ειδικά εδώ στην Ήπειρο μας αρέσει πάρα πολύ....εγω προσωπικά το φτιάχνω χειμώνα - καλοκαίρι... Φιλάκια πολλά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πάρα πολύ, μπράβο Πέλα μου νοστιμότατο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Παρόλο που δεν είμαι του κρέατος, το χοιρινό μου αρέσει πολύ και έτσι όπως το έκανες, ακόμα περισσότερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέλα μου κι εγώ λίγο πιο χειμωνιάτικο το έχω αλλά έτσι που το είδα τώρα το ζήλεψα!
ΑπάντησηΔιαγραφή