Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΨΕΥΤΟΜΑΦΙΝΣ ΑΠΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΒΓΟ



Ύστερα από πολλές διατροφικές ατασθαλίες, εθισμό στα γλυκά και νούμερα στη ζυγαριά που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου, αποφασίσαμε μαζί με τον αντρούλη μου ( γιατί κι αυτός από συμπαράσταση προς την γκαστρωμένη δυσκολεύεται πλέον να κλείσει τα παντελόνια του..) να αρχίσουμε τρέξιμο και να μειώσουμε λίγο τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε κάθε μέρα. 



Όχι ότι δεν υποκύπτουμε στους πειρασμούς, αλλά τουλάχιστον τώρα τους καίμε! Ευτυχώς έχουμε την τύχη να μένουμε στη Χαριλάου, μια περιοχή της Θεσσαλονίκης με άφθονα πάρκα. Επιλέξαμε για την άσκησή μας το πάρκο της Νέας Ελβετίας ένα μικρό δασάκι με αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, γήπεδο μπάσκετ και κούνιες για τα παιδιά. Αν βρεθείτε προς τα μέρη μας αξίζει να το επισκεφτείτε.   
Η συνταγή που σας έχω σήμερα δεν είναι τίποτα φοβερό και τρομερό (τη βρήκα στο pinterest), είναι όπως θα δείτε πάρα πολύ απλή. έχοντας όμως μόλις 100 θερμίδες το κάθε ψευτομάφιν, και γλιτώνοντας το τηγάνισμα, άρα και το λάδι και τις θερμίδες του, μπορείτε να κορέσετε την πείνα σας με γευστικό τρόπο και το σημαντικότερο χωρίς τύψεις. 


Υλικά για 12 ψευτομάφινς
12 φέτες μπέικον
7 αβγά
1/3 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
μισό φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 πρέζα αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
λίγο βούτυρο (για να αλείψουμε τη μαφινιέρα) 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το κασέρι, το αλάτι και το πιπέρι με ένα πιρούνι. Αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο τις θήκες της μαφινιέρας. Τυλίγουμε κάθε φέτα μπέικον στις θήκες της μαφινιέρας. Γεμίζουμε κάθε μπέικον ως τα 3/4 της θήκης με το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα. Χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι για να τα βγάλουμε από τη μαφινιέρα.

8 σχόλια:

  1. Οι συνταγές που σε γλυτώνουν θερμίδες και τύψεις είναι πάντα καλοδεχούμενες! Ωραιότατα τα ψευτομάφινς!
    Καλή αρχή στο τρέξιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα μάφιν σου είναι ωραιότατα και επειδή βρίσκομαι στην ίδια ακριβώς φάση υποστηρίζω πολύ το αυγό και το μπέηκον γιατί έχω παρατηρήσει οτι σε κρατάνε χορτάτο για πολλή ώρα. Είναι ο,τι καλύτερο για πρωινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε διαιτα αλλά συνέχεια το αναβάλλουμε. Ωραία η συνταγή σου και θα δοκιμαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνεις γλυκιά μανούλα;
    Τι ωραία πραματάκια ετοιμάζεις;
    Και αυτή η συμπαράσταση των μπαμπάδων στην εγκυμοσύνη μας είναι απίστευτη! Θυσία γίνονται τα παλικάρια μας, χα χα!!
    Σαν σουφλεδάκια είναι τα ψευτομάφινς σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο καιρό την ... χαλβαδιάζω αυτήν την συνταγή στο pinterest, νομίζω ότι μετά την πετυχημένη σου δοκιμή ήρθε η ώρα να τα φτιάξω!!
    Τέλεια σου έγιναν!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία φαίνονται Πέλα μου!!!Θα τα δοκιμάσω!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ λαχταριστά τα ψευτομάφινς,Πέλα!Τέλεια ψημένα,όλα τα κατάλληλα υλικά για γρήγορο πρωινό στο χέρι! Καλό τρέξιμο, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μονο η θερμιδικη τους αξια τα κανει δελεαστικα για να τα δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share