Πριν από λίγες μέρες η μία εκ των δύο ξαδερφών- αυτή που ξέμεινε πίσω- είπε να επισκεφτεί για εκδρομούλα την Ξάνθη. Αυτό που ανακάλυψε, πηγαίνοντας για πρώτη φορά είναι ότι η Ξάνθη είναι μια κούκλα! Ειδικά η παλιά πόλη με τα στενά, τα μαγαζάκια και τα μπαράκια είναι εξαιρετικά γραφική. Το δεύτερο λοιπόν που ανακαλύψαμε είναι ότι οι Ξανθιώτες σίγουρα
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011
Άλλο ένα βραβείο
Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας και τα έτερα μας ήμισυ που μας στηρίζουν καθημερινά σε κάθε μας βήμα (μπλα μπλα μπλα), αλλά πάνω απ'όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις μπλογκοφίλες Κική από το tantekiki και τη Σοφία Ζ. από το agapi gia dimiourgia που μας τίμησαν με αυτό το υπέροχο βραβειάκι και μας συγκίνησαν ιδιαίτερα (χειροκροτήματα και αλαλαγμός!!!!).
Θα το χαρίσουμε κι εμείς λοιπόν με τη σειρά μας σε αγαπημένα μας μπλογκς, κι επειδή σχετικά πρόσφατα κάναμε μια παρόμοια ανάρτηση σήμερα θα θέλαμε να το χαρίσουμε στους καινούργιους μας φίλους.
Έχουμε λοιπόν και λέμε...
Live the life
Να λείπει το...βύσσινο
Μυστήρια από τη σκοτεινή κουζίνα
kitchenstories
Να λείπει το...βύσσινο
Μυστήρια από τη σκοτεινή κουζίνα
kitchenstories
Ίσως να υπάρχουν και άλλοι που θα θέλαμε να θυμηθούμε και απλά δεν μας ήρθαν στο μυαλό. Όλο και κάποιο δωράκι- βραβειάκι θα παίξει ξανά στην blogοπαρέα οπότε επιφυλασσόμαστε για τότε!!
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011
Κλασική χωριάτικη με κρητικά παξιμάδια
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, μια από τις δυο μας έχει προσωρινά ξενιτευτεί στην Κρήτη, συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, για μια αρχαιολογική ανασκαφή. Η πόλη πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη γι' αυτό και στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα. Σήμερα θέλουμε απλά να κάνουμε μια μικρή αναφορά στην Κρητική κουζίνα. Οι δυο σπεσιαλιτέ του τόπου είναι αρνί αντικριστό και ζυγούρι με μακαρόνια και ανθότυρο. Θα βρείτε αυτά τα πιάτα σε όποια ταβέρνα και να φάτε. Κι αν βγείτε έξω για φαγητό σιγουρευτείτε ότι κρατάτε λίγο κενό χώρο στο στομάχι σας για το γλυκό (ή μάλλον για τα γλυκά). Γιατί εδώ το επιδόρπιο είναι θέμα του εκάστοτε μαγαζιού, δηλαδή είναι πάντα κερασμένο συνοδεία, τι άλλου, φυσικά ρακής. Και φέρνουν όχι μόνο ένα, αλλά τρία μπορεί και τέσσερα διαφορετικά επιδόρπια!! Η Κρητική κουζίνα, εκτός των άλλων φημίζεται και για τα παξιμάδια της. Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να παντρέψουμε την κλασική χωριάτικη σαλάτα με κρητικά παξιμάδια τυριού. Πριν πέσετε με τα μούτρα στο φαΐ αφήστε τα παξιμάδια να μουλιάσουν για λίγο στο λαδάκι και να μαλακώσουν.
Καλή όρεξη!
ΥΛΙΚΑ: 2 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο αγγούρι
2 πιπεριές κέρατο
1 μικρό κρεμμύδι
100 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι, ρίγανη
ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Πατάμε ελαφρώς με τη χούφτα μας το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά για να βγάλουν τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη, ξίδι και ελαιόλαδο κατά βούληση. Βάζουμε μέσα τα παξιμάδια και τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά. Όπως είπαμε και πριν περιμένουμε λίγο να μαλακώσουν τα παξιμάδια και...βουρ στον πατσά!!
Καλές βουτιές!
Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011
Πένες alla vodka
Μια και κάναμε αφιέρωμα στη Ρώμη τις προάλλες και νοσταλγήσαμε τη χώρα των μακαρονάδων είπαμε να φέρουμε λίγο από Ιταλία στο σπίτι μας με ένα απολαυστικό πιάτο. Τη συνταγή τη "δανειστήκαμε" από ένα ιταλικό εστιατόριο που μας άρεσε τα μάλα. Φυσικά δεν την είδαμε πουθενά γραμμένη αλλά ως φοβερές γευσιγνώστριες (ψωνάαααρες!) που είμαστε βρήκαμε τα υλικά ακολουθώντας την αλάνθαστη αίσθηση της γεύσης μας. Εμείς θα σας προτείναμε να φάτε το εν λόγω πιάτο στη χώρα παραγωγής του αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό δοκιμάστε το στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό πένες
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αβγό
χυμό από 2 ντομάτες
150 γρ. μπέικον σε κομμάτια
1 σφηνάκι βότκα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα (μεγάλη για να χωρέσουν μετά και τα ζυμαρικά) ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρώς το μπέικον. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το αβγό με την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε και τη βότκα. Περιμένουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις πένες. Ανακατεύουμε καλά και τ'αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά. Αποσύρουμε και απολαμβάνουμε!
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο τέλος και τριμμένο κασέρι.
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011
Τηγανιά με χοιρινό κρέας και κοτόπουλο
Κατόπιν ωρίμου σκέψεως καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στις συνταγές μας μέχρι στιγμής το κρέας δεν είχε ιδιαίτερα την τιμητική του. Οπότε είπαμε να μαγειρέψουμε χοιρινό, το οποίο περιέχει πρωτεΐνες σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και να το παντρέψουμε με κοτόπουλο που πέρα από τη διατροφική του αξία είναι πιο ελαφρύ και ενδείκνυται
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)