Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μελιτζανοσαλάτα



Ναι, σωστά καταλάβατε! Είμαστε λάτρεις της μελιτζάνας και μας αρέσει να μαγειρεύουμε με προϊόντα εποχής. Ως εκ τούτου φτιάξαμε μια μελιτζανοσαλάτα, που είναι ότι πρέπει για ουζάκι με μεζεκλίκια, μπαλκονάκι και καλή παρέα. 
Μια και περιέχει ουκ ολίγο σκόρδο, που μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό, λόγω της "ιδιαίτερης" essence του όμως δεν ενδείκνυται για ασπασμούς και εναγκαλισμούς! Για αυτό αν έχετε πονηρά σχέδια, προσφέρετε λίγη και στο σκοτεινό αντικείμενο του πόθου σας!

ΥΛΙΚΑ: 3 μελιτζάνες
           2 μικρές σκελίδες σκόρδο
           3-4 κουταλιές σούπας λάδι
           2 κουταλιές σούπας ξύδι
           1 ματσάκι μαϊντανό
           100 γρ. τυρί φέτα
           1 κοφτό κουτ.γλυκού αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Ψήνουμε τις μελιτζάνες, χωρίς να τις κόψουμε, στο grill μέχρι να ξεραθεί η φλούδα καλά από όλες τις πλευρές. Αν τις είχαμε πιο πριν στο ψυγείο, καλό είναι πριν μπουν στο φούρνο να μείνουν κανένα μισάωρο εκτός ψυγείου γιατί διαφορετικά μπορεί να σκάσουν. Μόλις ξεραθούν καλά τις βγάζουμε και προσέχοντας μην πέσουν φλούδες, αδειάζουμε το εσωτερικό σε ένα μπολ και το πατάμε με το πιρούνι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τρίβουμε το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Την αφήνουμε λίγη ώρα να "δέσει" και σερβίρουμε!
Tip: Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και 6-7 κοπανισμένα καρύδια, αν η γεύση ταιριάζει στον ουρανίσκο σας.
Καλές...αποπλανήσεις!!
              

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κορμός



Μήπως μέχρι τώρα οι φίλοι σας θεωρούσαν ότι δεν μπορούσατε να βράσετε ούτε αβγό?? Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να τους διαψεύσετε.
Αν έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι για φαγητό, πρώτα απ'όλα μην τους ξεπετάξετε με κάτι έτοιμο, κονσέρβες, ετοιματζίδικη πίτσα (η σπιτική δεν μας πειράζει) κτλ. Φτιάξτε κάτι δικό σας ακόμα και αν οι γνώσεις σας περιορίζονται στη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Και φυσικά στα "πρέπει" του καλέσματος είναι ένα γλυκό για το τέλος. Το πιο γρήγορο και εύκολο ασυζητητί είναι ο Κορμός. Αποκλείεται να αποτύχετε! 

ΥΛΙΚΑ: 200 γρ. κρέμα γάλακτος
              100 γρ. βούτυρο
              200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
              1/2 κουτί μπισκότα Μιράντα
              1/2 κουτί μπισκότα Oreo
              50 γρ. φουντούκια αλεσμένα
              3 κουτ. σούπας κακάο 
              1 κουτ. γλυκού κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ανθεκτικό σκεύος στερεωμένο σε κατσαρόλα η οποία περιέχει νερό που βράζει). Μόλις λιώσει αποσύρουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και χύνουμε το μείγμα μέσα σε φόρμα για κέικ. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε για να σφίξει.
Καλή Επιτυχία!   
               
      

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ιμάμ Μπαϊλντί





Υπάρχουν δύο εκδοχές προέλευσης της ονομασίας αυτού του φαγητού. Και επειδή μας αρέσουν τα φολκλόρ, ιδού οι ιστορίες:

1) Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας δύστροπος και καλοφαγάς πασάς, που τον έλεγαν Αμάμ (ή κάπως έτσι). Μπουχτισμένος να τρώει τους ίδιους μεζέδες, διέταξε οργισμένος τους μάγειρές του να του μαγειρέψουν κάτι που δεν είχε ξαναγευτεί. Έντρομοι οι μάγειρες, φοβούμενοι μη χάσουν το κεφάλι τους, σκέφτηκαν να γεμίσουν μελιτζάνες (που ήξεραν πόσο τις αγαπάει ο Πασάς), με μπαχαρικά, σκόρδα και κρεμμύδια.
Με την ψυχή στα πόδια οι μάγειρες το παρουσίασαν στον Πασά. Η πρωτόγνωρη αυτή γεύση ενθουσίασε τον κοιλιόδουλο Αμάμ, που έφαγε τόσο μέχρι που μπαϊλντισε (έφαγε μέχρι που έσκασε), αναφωνίζοντας "Αμάν μπρε μπαϊλντισα".
2) Ήταν κάποτε σε ένα σουλτανάτο ένας Ιμάμης, που του άρεζαν τα λουκούλλεια γεύματα. Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπου οι μουσουλμάνοι έως τη δύση του ηλίου δεν τρώνε τίποτα, τον πλημμύρισαν οι ευωδιές από την κουζίνα της κυρά Τούλας (δεν ξέρουμε πως τη λέγαν αλλά μάλλον ήταν κάποια χριστιανή). Όντας θεονήστικος δεν άντεξε τη μυρωδιά, λιποθύμησε (που στα τούρκικα μεταφράζεται ως bayildi) και έπεσε από τον μιναρέ. 

Αν έχετε και εσείς όρεξη για μπαϊλντισμα ακολουθήστε τη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ: 7 μελιτζάνες
          4 μεγάλα κρεμμύδια
          3-4 σκελίδες σκόρδο
          1 ματσάκι μαϊντανό
          σάλτσα από 2 μέτριες ντομάτες
          λίγη ζάχαρη (μισό κουταλάκι)
          ρίγανη
          1/2 περίπου φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
          αλάτι, πιπέρι
Για γαρνίρισμα: φέτες ντομάτας και τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες, δηλαδή αφού τις χαράξουμε κατά μήκος, τις αλατίζουμε μέσα στη σχισμή και τις αφήνουμε για 20-30 λεπτά. Κατόπιν τις πλένουμε και αφού στραγγίσουν, τις τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο 5 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στο ίδιο λάδι, αφού βγάλουμε τις μελιτζάνες, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρουν μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε γέμιση μέσα στις μελιτζάνες, που τις έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί και τις γαρνίρουμε από πάνω με φέτες ντομάτας. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε μέτρο φούρνο για 45-60 λεπτά. 10 λεπτά πριν κλείσουμε τον φούρνο πασπαλίζουμε και με φέτα. 



Καλό μπαϊλντισμα!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων



Για να αλλάξουμε παραστάσεις, αντί για το καθιερωμένο σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Πήλιο, που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, τσιπουράκι και καλό φαγητό.
Για όσους δε γνωρίζουν το Πήλιο υπήρξε στην ελληνική μυθολογία η χώρα των Κενταύρων, των δίμορφων όντων με σώμα μισό ανθρώπινο μισό αλογίσιο. Ο δικαιότερος από αυτούς ο Χείρων εκπαίδευε τους γιους των θεών και των ηρώων σε μια σπηλιά κάτω από την κορυφή του Πηλίου. Ανάμεσα στους πιο διάσημους μαθητές του ήταν ο Ασκληπιός και ο Αχιλλέας, ο ήρωας του Τρωικού πολέμου.
Σάββατο πρωί, ξεκινάμε νωρίς για να μη χάσουμε τη μέρα, και ύστερα από 2,5 ώρες διαδρομή φτάσαμε στην Πορταριά, στο σημείο που είναι γνωστό ως "δρόμος προς Μακρινίτσα". Εκεί μας τράβηξαν οι μυρωδιές από τον φούρνο της λαλίστατης και χαρωπής κυρίας Μαρίας. Εκτός από τις τυρόπιτες και τις χορτόπιτες του γυναικείου Συνεταιρισμού που ήταν πεντανόστιμα  πήραμε και τον μποναμά μας (δώρο) τα κουλουράκια διαίτης για τον καφέ. Αφού καρδαμώσαμε, συνεχίσαμε για το ξενοδοχείο. Εκεί μας περίμενε ο φιλόξενος και εξωστρεφής ξενοδόχος, ευγενικός όπως και όλοι οι Πηλιορείτες, ο οποίος μας συνέστησε δύο πανέμορφες παραλίες, εκ των οποίων δυστυχώς προλάβαμε να δούμε μόνο τη μία. Διαλέξαμε τον Μυλοπόταμο που είναι ο πιο γνωστός και αφήσαμε την Φακίστρα για την επόμενη φορά. Αν και ήταν μακρυά άξιζε τον κόπο και η διαδρομή ήταν πανέμορφη. Φύση που οργιάζει, τρεχούμενα νερά, μεθυστικά αρώματα και πανδαισία χρωμάτων, άγρια φύση με βράχια να περικυκλώνουν την παραλία.


Μυλοπόταμος




Όσοι δεν έχουν επισκεφτεί ξανά το Πήλιο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν σπετζοφάι και αγριογούρουνο που είναι δύο από τις σπεσιαλιτέ τους (θα ακολουθήσει συνταγή προσεχώς). Καθότι είναι καλοκαίρι και τα δύο προαναφερθέντα φαγητά πέφτουν λίγο βαριά και επιπλέον τα έχουμε ξαναδοκιμάσει, προτιμήσαμε να απολαύσουμε θαλασσινά συνοδεία τσίπουρου στην ακροθαλασσιά στην Αγριά.

Την επόμενη μέρα βολτάραμε στα μαγαζιά της Μακρινίτσας για παραδοσιακά προϊόντα. Αυτά που επιλέξαμε και θα προτείνουμε και σε εσάς είναι: από γλυκά του κουταλιού φιρίκι (ποικιλία μήλου) και κάστανο, λικέρ καρύδι, χυλοπίτες (αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις προτιμήστε από σιμιγδάλι, αν όχι πάρτε αυτόν από αλεύρι) και τέλος τραχανά με λαχανικά, γλυκό ή και ξινό (έχει για όλα τα γούστα!).


Μετά από τα ψώνια πήγαμε για μια δεύτερη βουτιά, αυτή τη φορά πιο κοντά, στην παραλία Παπά Νερό δίπλα στον Άγιο Ιωάννη. Αν δε σας αρέσει η συγκεκριμένη μπορείτε να διαλέξετε μία από τις άλλες δύο που βρίσκονται σε διπλανούς κόλπους, τις Πλάκες και τον Άι Γιάννη.

Παπά Νερό
Για το βραδάκι επιβάλλεται μία βόλτα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Βόλου με τα πολυάριθμα εστιατόρια και μπαρ με φόντο τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά και τον έναστρο ουρανό.
Το διήμερο μας άφησε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις και την πεποίθηση ότι θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή στο βουνό των Κενταύρων.             

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Banana Bread


Για όσους το ακούτε για πρώτη φορά πρόκειται για ένα ψωμί-κέικ με μπανάνες που τρώνε κυρίως στις Η.Π.Α. Αν αγαπάτε τις μπανάνες θα το λατρέψετε (αν όχι καλύτερα να περιμένετε τη συνταγή για το zucchini bread που θα ακολουθήσει).
Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη στην καλή μας φίλη Χριστίνα (εμείς την φωνάζουμε μεζέ επειδή είναι μικροκαμωμένη) από την οποία και μάθαμε την ύπαρξη αυτού του είδους ψωμιού. Η Χριστίνα είναι Ελληνοαμερικανίδα, ζεί μόνιμα στο Χιούστον και αυτή είναι μία από τις αγαπημένες τις λιχουδιές. Συνήθως το τρώει αλείφοντας πραλίνα φουντουκιού, φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα. Με τους ίδιους τρόπους προτείνουμε να το δοκιμάσετε κι εσείς.

ΥΛΙΚΑ:2 φλυτζάνια αλεύρι
          1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
          1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
          1/2 φλυτζάνι βούτυρο
          2 αβγά
          1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
          1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
          1 βανίλια
          3 ώριμες λιωμένες μπανάνες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλεύρου και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα λαδώνουμε μία φόρμα ψωμιού και βάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.   

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τάρτα με κρέμα τυριού και καραμελωμένα κεράσια



Αυτό το γλυκό είναι για αυθεντικούς γλυκατζήδες και γι' αυτούς που δεν μετράνε θερμίδες, καθώς περιέχει όχι μόνο αρκετό βούτυρο αλλά και καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ζάχαρης. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό επειδή η ζάχαρη περιέχει απλά σάκχαρα, τα οποία χαρίζουν ευεξία στον οργανισμό και ενέργεια στο σώμα. Παρέχουν τόνωση και μας ανεβάζουν ψυχολογικά και σωματικά, καθώς αυξάνουν στο αίμα τα επίπεδα της γλυκόζης, βασική τροφή του εγκεφάλου και των μυών. Γι' αυτό αν είστε "πεσμένοι" ένα κομμάτι από αυτό το γλυκό θα σας στείλει στον έβδομο ουρανό!

ΥΛΙΚΑ:
Ταρτα: 1 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος
          1 1/2 φλ. αλεύρι
          1/3 του φλυτζανιού ζάχαρη
Κρέμα: 1 κουτ. σούπας βούτυρο
           100 γρ. κρέμα γάλακτος
           200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
           1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Κεράσια: 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
             400 γρ. κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πρώτα ετοιμάζουμε την τάρτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη κι έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε και μόλις η ζύμη αρχίσει να γίνεται σφιχτή την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την βάζουμε σε φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά (μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς).
Για την κρέμα τυριού ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από την ζύμη τάρτας. 
Τέλος καραμελώνουμε τα κεράσια. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι σιγά σιγά τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα σκούρο καφέ χρώμα προσθέτουμε και τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η καραμέλα. Περιχύνουμε πάνω από την κρέμα τυριού και απολαμβάνουμε!  

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τεμπελόπιτα (Lazy's Pie)





Όπως λέει και το όνομά της η τεμπελόπιτα είναι ιδανική για όσους δε θέλουν να περνούν το χρόνο τους στην κουζίνα με κατσαρολικά αλλά ταυτόχρονα θέλουν να φάνε κάτι σπιτικό και φρέσκο. Αν δε θέλετε ή δεν ξέρετε να ανοίγετε φύλλο και δεν σας αρέσει το έτοιμο βρήκατε την πίτα που σας ταιριάζει!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινά "παντρεμένα" Γεμιστά (stuffed peppers n tomatoes)



Πρόκειται για ένα φαγητό το οποίο όλοι το έχουν συνδέσει με τον ερχομό του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα εμείς το έχουμε συνδέσει με το μέρος που περνούσαμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές όντας παιδιά. Πρωινό μπανάκι στη θάλασσα, παιχνίδια στην αμμουδιά και μετά ξεθεωμένες (και ξελιγωμένες!) να περιμένουμε δίπλα στο φούρνο να ετοιμαστεί το μεσημεριανό. Τεράστιο ταψί για να χωρέσει την όρεξή μας, φούρνος με ξύλα να το προσμένει κι εμείς να ρωτάμε τους γονείς κάθε 5 λεπτά "είναι έτοιμο"?? Τα χρόνια πέρασαν και τη θέση των γονιών μας στο...ταψί και το τσουκάλι την πήραμε εμείς. Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που μας έχει παιδέψει αρκετά. Πριν καταλήξουμε στη συγκεκριμένη συνταγή δοκιμάσαμε πάρα πολλές παραλλαγές, αλλά τελικά αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε την παραδοσιακή των μανάδων μας γιατί τελικά σαν τη συνταγή της μαμάς καμία!  

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό κιμάς
              7 πιπεριές φούσκες 
              5 μεγάλες ντομάτες 
              1 μέτρια κούπα ρύζι Καρολίνα
              2 μέτρια κρεμμύδια
              1 ματσάκι μαϊντανό
              1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
              λίγη ζάχαρη
              5-6 κουτ. σούπας λάδι             
              2 πρέζες ρίγανη
              3-4 πατάτες
              σάλτσα (από το εσωτερκό των καθαρισμένων                ντοματών)
              λιγό σκόρδο σκόνη
              αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και κόβουμε το πάνω μέρος (αυτό με το κοτσάνι) για να λειτουργήσει ως καπάκι. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με κουτάλι της σούπας. Το κόβουμε σε κομμάτια για τη σάλτσα και πέταμε το κίτρινο σκληρό μέρος. Ρίχνουμε από μία πρέζα ζάχαρη στον πάτο της κάθε ντομάτας για να μην ξυνήσει. Αφήνουμε στο ταψί τις πιπεριές και τις ντομάτες για να κάνουμε τη γέμιση.
Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 4 περίπου κουταλιές της σούπας λάδι τα κρεμμύδια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Αφού αρχίσουν να ροδίζουν ρίχνουμε και τον κιμά και καθώς τσιγαρίζεται τον πατάμε με ένα πιρούνι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό, τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι.  Μόλις πάρουν μία βράση ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε πρώτα πλύνει και σουρώσει. Το αφήνουμε γύρω στα 5 λεπτά και αποσύρουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές και τις ντομάτες, τα κλείνουμε με το "καπακι" τους και αν περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε προσθέτωντας αν θέλουμε και λίγη ρίγανη και τις τοποθετούμε ανάμεσα από τα γεμιστά. Ραντίζουμε όλο το ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 περίπου λεπτά (μέχρι να πάρουν όλα χρώμα). Αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να προσθέσετε κι άπό αυτόν στη σάλτσα.

Καλή Όρεξη!!
    
    

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πίτσα για...ιδιαίτερα γούστα!



Μια και τον τελευταίο καιρό, λόγω κρίσης, τα λεφτά δεν τρέχουν ακριβώς από τα μπατζάκια μας, αντί να βγούμε έξω για ποτάκι αποφασίσαμε να μαζευτούμε παρέα στο σπίτι για ταινία. Και ταινία=πίτσα+μπύρες! Και όχι μόνο για λόγους οικονομίας αλλά και σωστής διατροφής, δεν παραγγέλνουμε από έξω αλλά προτιμάμε τη δική μας ζεστή, φρέσκια και ιδιαίτερη πίτσα. 
Η συνταγή αυτή προέκυψε όταν πριν από καιρό ξεκινήσαμε να φτιάξουμε την εν λόγω πίτσα για την παρέα και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν έχουμε σάλτσα ντομάτας. "Τέτοια ώρα τι μπορείς να κάνεις?".

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Γλυκαθείτε χωρίς τύψεις με ελαφριά κρέμα βανίλιας και σος βερίκοκο



Θέλετε να βγείτε στην παραλία στυλάτοι αλλά οι παρασπονδίες του χειμώνα είναι ακόμα ορατές πάνω σας? Σας καταλαβαίνουμε πλήρως! Κι εμείς δε μπορούμε να αντισταθούμε σε πικάντικες αμαρτίες και λιπαρούς πειρασμούς. Τώρα όμως που ανεβαίνει η θερμοκρασία και τα ρούχα κονταίνουν και μικραίνουν πρέπει να βάλουμε ένα φρένο στις θερμίδες για να κατακτήσουμε τις παραλίες. Εντούτοις υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας χωρίς να χάσουμε γευστικά. Το παρακάτω γλυκό έχει ελάχιστη ζάχαρη και λιπαρά αλλά δεν υστερεί σε γεύση. Αν λοιπόν έχετε όρεξη για γλυκό μην το σκέφτεστε...ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ! (ή μάλλον στο γλυκό).


ΥΛΙΚΑ: 3 φλυτζάνια γάλα ελαφρύ
              200 γρ. κρέμα γάλακτος
              3 κρόκοι αυγών
              3 κουτ.σούπας κορν φλαουρ
              3 κουτ.σούπας ζάχαρη
              2 βανίλιες


Για τη σος: μισό κιλό βερίκοκα
                  2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
                  1 σφηνάκι μαυροδάφνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες σε πολύ σιγανή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά. Πριν φτάσει σε σημείο βρασμού η κρέμα με το γάλα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος αποσύρουμε, μοιράζουμε σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν. 
Για τη σος αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα χτυπάμε στο multi με τη ζάχαρη και τη μαυροδάφνη. Περιχύνουμε πάνω από την κρέμα λίγο πριν σερβίρουμε. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σος βερίκοκο με κανέλα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μακαρονοσαλάτα με μουσταρδομαγιονέζα: έτοιμο σε 15'




Εκτός από τις παραδοσιακές συνταγές, χώρο σε αυτό το ιστολόγιο έχουν και οι αυθόρμητες εμπνεύσεις, από αυτές που σου έρχονται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. ΄
Έχουμε γυρίσει αμφότερες στο σπίτι, πιο αργά από την ώρα που συνήθως τρώμε, ύστερα από δύο ώρες εξαντλητικής γυμναστικής, με το στομάχι κολλημένο στην πλάτη! Και ποια είναι η πιο γρήγορη λύση για τέτοιες περιπτώσεις?? Μα φυσικά τα ζυμαρικά. Θέλαμε όμως να τα δοκιμάσουμε με έναν πιο πρωτότυπο τρόπο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share