Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι και βραβείο κολαούζο


Για να πω την αλήθεια μου δεν πετάω και τη σκούφια μου για τις γαρίδες...όχι ότι θα αρνηθώ αν μου προσφέρουν αλλά δεν είναι και το καλύτερό μου. Ο αντρούλης μου όμως τρελαίνεται, κι όποτε πηγαίνουμε μαζί για ψώνια είναι το πρώτο πράγμα που τρέχει να πάρει και να βάλει στο καρότσι. Κι από τη στιγμή που θα γυρίσουμε σπίτι η ερώτηση είναι μία: πότε θα φάμε γαρίδες??? Εμένα πάλι μ'αρέσει να υπάρχει σαγανάκι στο τραπέζι (αυτό ή οποιοδήποτε άλλο) όταν υπάρχει και φρεσκοψημένο ζεστό ψωμάκι για να κάνω τσαλαβούτες στο ζουμάκι.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ενα βραβείο ακόμα, μ'ακούς...?


Καλησπέρα σε όλη την μπλογκογειτονιά! Ένα βραβείο ακόμα λοιπόν, μ'ακούς?? κι όπως θα καταλάβατε αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο τελευταίο βραβειάκι που κυκλοφορεί.
 Ευχαριστούμε πολύ πολύ την Ελένη από το Μαγειρική με Φαντασία και τη Βάσω από το Οι ιστορίες της μαμάς μου και του μπαμπά μου που μας σκέφτηκαν και μας τίμησαν με αυτό το βραβειάκι που κι εμείς με τη σειρά μας θα χαρίσουμε σε 10 μπλογκοφίλους.
Τώρα θα πρέπει να σας εκμυστηρευτούμε 10 αγαπημένα πράγματα και 7 τυχαίες σκέψεις γι'αυτό ας προχωρήσουμε στις.... αποκαλύψεις.... 


1. Name your favourite song :  Αλλάζει κατα περιόδους...αυτή την εποχή σιγοτραγουδάμε:


2. Name your fabourtite desert: ΌΛΑ!!!!!

3. What ticks me off: η κακία, η αναξιοκρατία, το ψέμα, η βία (ψυχολογική και σωματική), ο ρατσισμός, ο φανατισμός...να συνεχίσω????? (μήπως καλύτερα να πούμε τι ΔΕΝ μας εκνευρίζει..?)

4. When Im upset: πετάω πράγματα στους τοίχους μέχρι να ξεθυμάνω (έχω κάτι από μαινάδα όταν θυμώνω...!!)
.
5. What’s your favourite pet: μμμμ...δύσκολο...λατρεύουμε όλα τα ζωάκια ανεξαιρέτως!!!

6. Black or white: εξαρτάται από τη διάθεση

7. Biggest fear: ο καρκίνος, και για μας και για τους γύρω μας!!!

8. Everyday attitude: κάτι θέλω, αλλά δεν ξέρω τι.....

9. What’s is perfection:  όλη η οικογένεια μαζεμένη γύρω από το ίδιο τραπέζι με γιορτινή διάθεση

10. Guitty pleasure: Τα γλυκά!!!!
  
Σκόρπιες Σκέψεις… : 
          1. Θέλω να μάθω κάτι καινούργιο!
2. το μάτι της κουζίνας το έκλεισα..??
3. μια ρυτίδα ακόμα να δω και έφυγα για Φουστάνο!!
4. Κάπως πρέπει να αποβάλω το στρες!
5. Αν η διπλανή με ξυπνήσει άλλη μια Κυριακή πρωί από τα χαράματα...θα της φέρω τον κουβά καπέλο!!!
6. Πρέπει να αδυνατίσω!!!!.....πρέπει????
7. Εγώ πότε θα γίνω μάνα????.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χυλοπίτες με πράσο και μπέικον




Αναρωτηθήκατε ποτέ από που βγήκε η έκφραση "έφαγα χυλόπιτα"?? όχι??? εμένα αυτές οι δημώδεις εκφράσεις πάντα μου ερεθίζουν τα μάλα την περιέργεια!! Κι επειδή όποτε τρώω χυλοπίτες μου έρχεται στο μυαλό η συγκεκριμένη φράση είπα να το ερευνήσω λίγο το θέμα. Ύστερα λοιπόν από επισταμένη έρευνα και διατριβή ανακάλυψα τα εξής ενδιαφέροντα:   
...Μια φορά κι έναν καιρό, σε κάποια πολιτεία υπήρχε ένας κομπογιαννίτης ονόματι Παρθένης Νένιμος,

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οι Κρέπες του συζύγου

Σήμερα ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τις μαγειρικές ικανότητες του αντρούλη μου. Ευτυχώς δεν είναι από αυτούς τους βαρείς και ασήκωτους που θεωρούν αυτού του είδους τις ενασχολήσεις ντροπή κι έτσι πολλές φορές με βοηθάει στην κουζίνα (και όχι μόνο). Το ταλέντο του είναι έμφυτο μια και όσες φορές έχει επιχειρήσει να μαγειρέψει κάτι για το οποίο δεν είχε ιδέα τα έχει καταφέρει μια χαρά χωρίς να ακολουθήσει καμιά άλλη οδηγία παρά μόνο το ένστικτό του.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κοσμήματα


Ξέρουμε θα σας έρθει λίγο άσχετο με το όλο στυλ και το περιεχόμενο του blog αλλά μια και ανακαλύψαμε νέο ταλέντο και ενδιαφέρον, είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας! Όσο λοιπόν η μια από τις 2 (η Πέλα) ήταν στο ωραιότατο νησί της Κρήτης για δουλειά, η άλλη (η Σόφη) για να απαλύνει τον πόνο της και το σύνδρομο στέρησης, είπε να γραφτεί σε μαθήματα κατασκευής κοσμημάτων. Και να τα αποτελέσματα αποτυπωμένα στην παραπάνω φωτογραφία! Ελπίζουμε να σας αρέσουν και να μας πείτε τη γνώμη σας. Θα ακολουθήσει και ξεχωριστό blog (το δουλεύουμε ακόμη), για να μπορούμε να ανεβάζουμε ό,τι καινούριο φτιάχνεται.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τιραμισού




Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στους μακαρονάδες γείτονες και θυμηθήκαμε την περσινή επίσκεψή μας στη Ρώμη. Κι επειδή νοσταλγήσαμε λιγουλάκι αποφασίσαμε να φέρουμε έναν αέρα Ιταλίας στα σπίτια μας φτιάχνοντας ένα τιραμισού, ένα εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό. Βέβαια ουδεμία σχέση έχει με αυτό που απολαύσαμε στην Pizza Navone (εκεί θύμιζε τούρτα παγωτό...)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μακαρόνια με κιμά



Σήμερα φίλοι μας φάγαμε το κλασικό πλην αγαπημένο και αρεστό τοις πάσι μακαρόνια με κιμά (ή αν προτιμάτε ιταλιστί bolognese). Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που να ισχυρίζεται ότι δεν του αρέσει το συγκεκριμένο πιάτο, κι αν υπάρχει σίγουρα ψεύδεται!! Μαγειρεύουμε λοιπόν χωρίς τζιριτζάντζουλες και προσθήκες τη συνταγή όπως ακριβώς μας την έμαθε η μαμά.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σοκολατένιες τρούφες με ρούμι και μπισκότο


 

Και το σαμποτάζ συνεχίζεται φίλες και φίλοι! Σε κάποια μπλογκς δεν μας αφήνει καθόλου να μπούμε και σε κάποια δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια. Μάλλον τελικά δεν πρόκειται για πρόβλημα της σύνδεσής μας ή του antivirus  αλλά για κόλλημα του blogger γιατί το παθαίνει σε συγκεκριμένα μόνο μπλογκς. Anyway ελπίζουμε σύντομα να διορθωθεί!
Τις τελευταίες μέρες είδαμε πολλές τρούφες να κυκλοφορούν σε διάφορα μπλογκόσπιτα και Ναι, θα το ομολογήσουμε, ΖΗΛΕΨΑΜΕ! ΠΟΛΥ! άνθρωποι είμαστε και λυγίσαμε! Πήραμε λοιπόν τα αγαπημένα μας μπισκότα (digestive, για να μη μείνεις με την περιέργεια) και το αγαπημένο μας ρούμι (Havana club) και φτιάξαμε τις δικές μας μικρές σοκολατένιες αμαρτίες! έτσι, για να έχουμε κάτι να κερνάμε τους καλεσμένους... (αφού χλαπακιάσαμε τα μισά..!). Προτείνουμε να τα συνοδέψετε με έναν latte macchiato.
Τα υλικά που ακολουθούν είναι για 15 τρούφες:

ΥΛΙΚΑ: 1/3 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
              1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
              120 γρ. σοκολάτα υγείας
              1 σφηνάκι ρούμι
              100 γρ. μπισκότα αλεσμένα
              κακάο ή τρούφα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και τα αλεσμένα μπισκότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 2 ώρες για να σφίξει. Το βγάζουμε, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία ρολάρουμε στο κακάο ή στην τρούφα και..That's Eat!!  
              120

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Χτυπητή ή τυροκαυτερή με κόκκινη πιπεριά και κριτσίνια




Υπάρχει άραγε κανένας που να μην του αρέσει να μασουλάει μπροστά στην τηλεόραση?? όχι, πείτε μας, υπάρχει?? Ειδικά τώρα με το ψοφόκρυο που έχει έξω, τι πιο τέλειο από ένα αναμμένο τζάκι, χουχούλιασμα στον καναπέ (αν υπάρχει και έτερον ήμισυ ακόμα καλύτερα!), σνακ και ορεκτικά στο τραπέζι (γενικά μπινελίκια ρε παιδί μου), και το αγαπημένο μας πρόγραμμα στην TV! (εμείς αυτό τον καιρό τρώμε κόλλημα με το Δέστε τους και το Big Bang Theory). Κι όχι τίποτα άλλο, αν σου βγει φόλα το πρόγραμμα τουλάχιστον ευχαριστιέσαι το μασούλημα...!   
Ακολουθεί πρώτα η συνταγή για τη χτυπητή κι έπειτα για τα κριτσίνια.

Επίσης θέλουμε να καταθέσουμε ότι από χτες το απόγευμα αντιμετωπίζουμε ένα προβληματάκι: δεν μπορούμε να μπούμε σε κάποια μπλογκς. Δεν ξέρουμε αν φταίει η σύνδεσή μας ή κάτι άλλο...αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει.  

ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. τυρί φέτα
              100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
              μισή καυτερή πιπεριά κέρατο
              1 πιπεριά φλωρίνης ψημένη και ξεφλουδισμένη
              ελαιόλαδο
              μια κουταλιά σούπας ξύδι
              κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πατάμε το τυρί με το πιρούνι μέχρι να γίνει αλοιφή. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
ΤΙΡ: αν σας αρέσει αρκετά πικάντικη η χτυπητή καλύτερα να ψήσετε και την καυτερή πιπεριά πριν την προσθέσετε στο μείγμα.

ΥΛΙΚΑ: 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
               1 φακελάκι μαγιά
               1 φλ. τσαγιού βούτυρο
               2 αβγά
               1/4 φλυτζανιού γάλα
               1 κουτ. σούπας ζάχαρη
               1 κουτ. γλυκού αλάτι
               λίγες σταγόνες ούζο
               1 αβγό για επάλειψη
               ηλιόσπουρους ή ρίγανη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά σε ένα ,πολ μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα αλείφουμε με το αβγό. Βουτυρώνουμε ένα ταψί όπου τοποθετούμε τα κριτσίνια και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο ή τη ρίγανη. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!  

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ελαφρύ cheesecake με γιαουρτι




Το κρέας είναι μέσα στις δυνατότητές μας να το αποφύγουμε, όπως αποδείξαμε τον τελευταίο καιρό. Τα γλυκά πάλι...ΟΧΙ! Εκτός αυτού έχουμε καλομάθει από τις γιορτές στις οικογενειακές- φιλικές μαζώξεις στα σπίτια και τις συνεχίζουμε ακάθεκτες και τώρα που τα Χριστούγεννα έχουν τελειώσει. Μάζωξη όμως σε σπίτι χωρίς γλυκό πάει? Δεν πάει!  Στο τελευταίο λοιπόν κάλεσμα είπαμε να ετοιμάσουμε ένα cheesecake αλλά για να μην ανέβουμε στη ζυγαριά και πάθουμε εγκεφαλικό, αντικαταστήσαμε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι. Την ιδέα μας την έδωσε η αδερφή του ενός εκ των αγαπημένων μας, απλά (ως συνήθως) υπέστη και τις δικές μας παραλλαγές! 

ΥΛΙΚΑ:  
Για το μπισκότο: 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα 
                           100 περίπου γρ. βούτυρο
                           1 καπάκι μπουκαλιού κονιάκ ή λικέρ βύσσινο
Για την κρέμα:  1 γιαούρτι στραγγιστό
                         600 περίπου γρ. τυρί κρέμα φιλαδέλφια
                         1 κούπα ζάχαρη
Για την επικάλυψη: 1 βάζο μαρμελάδα (εμείς χρησιμοποιήσαμε βύσσινο)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού (κατά προτίμηση τσέρκι). Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μαζί με το λικέρ στο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά για να βραχούν όλα. Αφού τα πατήσουμε με το χέρι προς τον πάτο να γίνει μια σφιχτή μάζα, ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά στον φούρνο.
Όσο ψήνουμε το μπισκότο, ανακατεύουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το τυρί και τη ζάχαρη. Μόλις σφίξει λίγο η κρέμα μας είναι έτοιμη. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει το μπισκότο και αλείφουμε την κρέμα από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για αρκετές ώρες και μετά τοποθετούμε τη μαρμελάδα. Βγάζουμε το τσέρκι και το chesecake μας έχει τη μορφή τούρτας όπως στη φωτογραφία.


 

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τάρτα με ζαμπόν, κασέρι και πιπεριά




Τις καλημέρες μας σε όλη την μπλογκογειτονιά!
Χθες πήγαμε για Hot Stone massage, δηλαδή μασάζ με ηφαιστειογενείς πέτρες, και σήμερα κυριολεκτικά πετάμε! Μιλάμε για ΤΗΝ απόλυτη Χαλάρωση!
Πρόκειται που λέτε για μασάζ με αιθέρια έλαια σε συνδυασμό με καυτές πέτρες που έχουν θερμανθεί σε νερό που βράζει στους 120-150 βαθμούς Κελσίου και οι οποίες απορροφούν και κατακρατούν τη θερμότητα των ηφαιστείων. Εκπέμποντας ζεστές δονήσεις ενέργειας και τοποθετώντας τις στα σωστά σημεία, εξισορροπείται η ροή της ενέργειας του σώματος, ρυθμίζεται η κυκλοφορία του αίματος και η ροή του οξυγόνου επιδρώντας θετικά στο νευρικό σύστημα.  
Αν τρέχετε πανικόβλητοι για να τα προλάβετε όλα, είστε πιασμένοι, έχετε στρες και τα τοιαύτα δοκιμάστε το και δε θα χάσετε! 
Αφού λοιπόν απαλλαχτήκαμε από όλα τα πιασίματα, χαλαρώσαμε και ανανεωθήκαμε φτιάξαμε μια νοστιμότατη τάρτα...




ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:2 φλ. αλεύρι
               1 φλ. βούτυρο
               λίγο νερό (5-6 κου.σούπας)
               αλάτι
              
Γέμιση: 200 γρ. κρέμα γάλακτος
               200 γρ. ζαμπόν
               100 γρ. κασέρι τριμμένο
               2 μεγάλες πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη)
               2 αβγά
               αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Την ανοίγουμε με πλάστη και την απλώνουμε σε φόρμα ή ταψί που έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει. Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος κι έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά .

     

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ομελέτα με λαχανικά



Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα της προσωρινής αποχής από το κρέας, λόγω υπερκατανάλωσης κατά την περίοδο των εορτών, χθες φάγαμε ομελέτα με λαχανικά και τυρί. Αν κάνατε πρόσφατα κάποιο γλυκό με τους κρόκους των αβγών και σας έχουν ξεμείνει τα ασπράδια, ακόμα καλύτερα! Θα τα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο,

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα με φασόλια και τόνο



Ύστερα από τόσες μέρες κρεατοφαγίας δε θέλουμε να ξαναδούμε κρέας για τουλάχιστον μια βδομάδα. Έπηξε το μάτι μας από γεμιστές γαλοπούλες, γεμιστά κοτόπουλα, μπιφτέκια, τηγανιές και σχάρες, ρολά και κάθε λογής κρεατο-εδέσματα. Δε λέμε το ευχαριστηθήκαμε.. αλλά μπουχτίσαμε ρε παιδάκι μου! Η τοξίνη, τα λιπαρά και οι θερμίδες πήγαν σύννεφο γι'αυτό κι εμείς τις επόμενες μέρες θα κάνουμε αποτοξίνωση με όσπρια, σαλάτες, φρούτα και λαχανικά. Προχθές φάγαμε φασολάδα κι επειδή έμεινε ένα πιάτο που δεν θέλαμε να πετάξουμε (δεν είναι καιρός για τέτοιες σπατάλες) το μεταμορφώσαμε σε σαλάτα με τόνο. 

ΥΛΙΚΑ: φασόλια (από την προηγούμενη)
               100 γρ. τόνο
               1 φρέσκο κρεμμυδάκι
               1 πιπεριά Φλωρίνης
               1 πράσινη πιπεριά κέρατο
               λίγο μαϊντανό
               πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια για να μην κολυμπάνε στο ζουμί. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης, και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τον τόνο (αφήνουμε και λίγο από το λαδάκι του), πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και πιπέρι και απολαμβάνουμε απλά, γρήγορα και υγιεινά.  
              

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το δικό μας Top 10

Καλησπέρα σε όλη την γειτονίτσα. Οι μπλογκοφίλοι μας Leviathan  από το ομώνυμο μπλογκ, η Έλενα από το Οτι μας αρέσει , η eleni από το cook with elena και η Κική από το Tantekiki μας προσκάλεσαν να παίξουμε κι εμείς αυτό το παιχνιδάκι που κυκλοφορεί τελευταία στα πέριξ, και αφορά στα αγαπημένα μας του 2011. Ως ευγενικά κορίτσια που είμαστε δε θα μπορούσαμε φυσικά να αρνηθούμε.  Λοιπόν έχουμε και λέμε:


1. Αγαπημένο βιβλίο: Όταν έκλαψε ο Νίτσε

2. Αγαπημένη πόλη: Ρώμη (ασυζητητί)

3. Αγαπημένο γλυκό:
μμμμ.. δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε μόνο ένα, θα αδικήσουμε τα υπόλοιπα!! 

4. Αγαπημένο άρωμα: Miss Dior

5. Αγαπημένο τραγούδι: Με σένα πλάι μου, Ρόκκος-Αναστασιάδης 

6. Αγαπημένος προορισμός:
Δεν έχουμε αγαπημένο προορισμό γιατί πολύ απλά μας αρέσει να βλέπουμε κάθε φορά μέρη που δεν έχουμε ξαναδεί.

7. Αγαπημένο Blog: la casita de amistad

8. Αγαπημένη εκπομπή: Δέστε τους (πεθαίνουμε για Μουτσινά)

9. Αγαπημένο φαγητό: μακαρόνια με κιμά

10. Αγαπημένη ανάρτηση: Ιμάμ Μπαιλντί

Με τη σειρά μας καλούμε να παίξουν, αν φυσικά το επιθυμούν, τους φίλους από τα κάτωθι μπλογκς:
Εlpinikicook
Μy little expat kitchen
Να λείπει...το βύσσινο
Αγάπη για δημιουργία
Μυστήρια από τη σκοτεινή κουζίνα
cook and feed
Summertime Blues

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εύκολη και γρήγορη lemon pie (της νύφης)



Ένα από τα πράγματα που πραγματικά λατρεύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων είναι τα οικογενειακά συμπόσια. Είναι η ιδανική ευκαιρία να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και μάλιστα με την καλύτερη των διαθέσεων. Λουκούλλεια γεύματα χωρίς τύψεις (αυτές έρχονται αργότερα, όταν το παντελόνι κλείνει με τα χίλια ζόρια..), άφθονο ποτό, ανταλλαγή δώρων, γέλιο, πειράγματα, αναπολήσεις...
Τις προάλλες λοιπόν έλαβε χώρα άλλη μια τέτοια μάζωξη στο σπίτι του αδερφού μου και ξαδέρφου της Σοφούλας. Η γυναίκα του και αγαπημένη μας νυφούλα έβαλε τα δυνατά της και όλα τα εδέσματα ήταν φανταστικά. Το εξαιρετικό τραπέζι που ετοίμασε έκλεισε με ένα γευστικότατο γλυκάκι λεμονιού. Μας άρεσε τόσο που ζητήσαμε αμέσως τη συνταγή. Ελπίζουμε να αρέσει και σε σας. Σε εμφάνιση υστερεί λιγάκι αλλά από γεύση τα σπάει!Enjoy...

ΥΛΙΚΑ:300 γρ. μπισκότα
          150 γρ. βούτυρο
          λίγες σταγόνες κονιάκ
          5 κρόκους αβγών
          1 ζαχαρούχο γάλα
          ξύσμα από 1 λεμόνι
          2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
          1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ετοιμάζουμε τη βάση τρίβοντας τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με το βούτυρο και το κονιάκ. Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Την περιχύνουμε πάνω στη βάση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share