Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Φακές σούπα με λουκάνικο και ελιές



Posted by Picasa
Καλημέρα σε όλη την μπλογκογειτονιά!!
Μια και κάποιοι το έρίξαν ήδη στη νηστεία ευκαιρία να φάμε κανένα όσπριο αφού είναι και άκρως θρεπτικά και εμένα πρωσοπικά μου αρέσουν πολύ. Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει το λουκάνικο στις φακές...

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Φιλέτο Κοτόπουλο σε κρούστα γιαουρτιού






Απόκριες λοιπόν και σαν παιδιά που είμαστε κι εμείς κάναμε το δικό μας μασκέ πάρτυ σε ένα φιλικό σπίτι. Κι αφού παλιμπαιδίσαμε αρκετά, παίξαμε πόλεμο με τα κονφετί και βγάλαμε τις πιο χαζές φωτογραφίες, μας έπιασε μια μικρή (ή μάλλον χοντρή) λιγούρα. 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νέα σελίδα: Δημιουργίες



Σήμερα αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι δεν έχει συνταγή! σήμερα έχει τα εγκαίνια του καινούργιου τομέα του ιστολογίου μας και δεν είναι άλλος από τις χειροποίητες δημιουργίες μας. 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μουσικά βραβεία (όχι, δεν είναι τα Grammy)



Όχι λοιπόν, δεν είναι τα Gramy, είναι τα μουσικά μπλογκοβραβεία (αργήσαμε να ανταποκριθούμε η αλήθεια είναι..) και για την απονομή αυτή καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εξής αγαπημένους φίλους:

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Σπετζοφάι



Από την αρχή έχουμε τονίσει πόσο μεγάλοι λάτρεις είμαστε της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και μόλις χθες συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πολύ καιρό να ανεβάσουμε μια παραδοσιακή συνταγή. 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα



Το πορτοκάλι είναι ένα από τα φρούτα που όχι απλά λατρεύω αλλά μ' αρέσει να απολαμβάνω σε όλες τις μορφές και εκδοχές του, δηλαδή σε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, σοκολάτα, σάλτσες κτλ κτλ. 

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σοκολατάκια με κονιάκ και άρωμα πορτοκαλιού

στις θηκούλες τους γιατί φοβήθηκα να τα βγάλω μη χαλάσουν!

Happy Valentine's Day!
Έφτιαξα λοιπόν κι εγώ σήμερα κατιτίς αγαπησιάρικο παρότι θεωρώ αυτή τη μέρα το λιγότερο σαχλή και άκρως κερδοσκοπική! Αφού όμως βλέπω παντού γύρω μου αρκουδάκια και καρδούλες λέω να συμβαδίσω με το ρεύμα. 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Φιλέτο κοτόπουλο σε κουρκούτι μπύρας και σως γιαουρτιού



Καλημέρα μπλογκογειτονιά!


Έφτασε τελικά η 12η Φλεβάρη κι εγώ δε θα μπορέσω να πάω στο Θησείο...Κάτι τέτοιες στιγμές εκνευρίζομαι πολύ που μένω τόσο μακριά από την Αθήνα, από τη μύτη να με πιάσεις θα σκάσω (άσε με καλέ)! αχχχχχ πόσο ζηλεύω τις μπλογκοφίλες που θα μπορέσουν να παραστούν στη συνάντηση των food bloggers!!  Τι να κάνουμε...θα αρκεστούμε στις φωτογραφίες που θα βγάλουν τα τυχερά κοριτσάκια που θα παραβρεθούν κι ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να πάμε κι εμείς που μείναμε πίσω! Καλά να περάσετε αγάπες! ας πνίξω τώρα τον πόνο μου στο κουρκούτι μπίρας...

ΥΛΙΚΑ:
Για το κουρκούτι: 1 αβγό
                            1/2 φλ. γάλα
                            1/2 φλ. μπίρα
                            1/2 φλ. αλεύρι
                            3 κουτ. σούπας μουστάρδα
                            1 ουτ. γλυκού σόδα

Για τη σος γιαουρτιού ανακατεύουμε:
                            3 κουτ. σούπας γιαούρτι
                            1 κουτ. σούπας μουστάρδα
                            1 κουτ. σούπας κέτσαπ
                            1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
                            αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υιλκά και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βουτάμε στο κουρκούτι. Όταν κάψει το λάδι τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και απολαμβάνουμε!  
Για τη σος γιαουρτιού απλά ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πατατοφωλιές

Posted by Picasa

Από τότε που αρχίσαμε να γράφουμε στο blog η γλυκιά μου η μανούλα έχει ξετρυπώσει ό,τι συνταγή είχε κρατήσει και δεν είχε κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να μας προσφέρει έξτρα απόθεμα συνταγών. Τις προάλλες λοιπόν που έψαχνε τα κιτάπια της βρήκε κάτι περιοδικά από την εποχή των δεινοσαύρων, τα "εκείνη" αν τα θυμάστε, τα οποία είχαν να κάνουν περισσότερο με πλέξιμο αλλά που και που κάναν και μεγειρικούς διαγωνισμούς και οι αναγνώστες στέλναν τις συνταγές τους. Σε ένα από αυτά  τα τεύχη βρήκα τη συνταγή που ακολουθεί. Πρόκειτα στην ουσία για ψημένο πουρέ πατάτας τον οποίο ανοίγεις σαν φωλιά και γεμίζεις με τα υλικά της αρεσκείας σου. 
ΥΛΙΚΑ:500 γρ. πατάτες
          1 αβγό
          βούτυρο (για το ταψί)
          αλάτι πιπέρι
          3-4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
          150 γρ. μπέικον
          2 πιπεριές κέρατο
          150 γρ. κασέρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε με το πιρούνι πουρέ. Προσθέτουμε το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα πλάθουμε με το μείγμα αυτό μπαλίτσες και με τη βοήθεια ενός κουταλιού κάνουμε στο κέντρο τους μια λακουβίτσα την οποία γεμίζουμε με τη μαγιονέζα, τις πιπεριές και το μπέικον. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και τα βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.   

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ένα βραβείο κι ένα γλυφιτζούρι κάθονταν....



Όταν η Νάσια από το la casita de amistad μας χάρισε αυτό το πολύ όμορφο βραβείο, το έκανε με τη διευκρίνηση οτι δε χρειάζεται από μέρους μας να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη ανάρτηση ή μνεία (μα πως το μιλάω το ελληνικό...!) σε αυτό! Το ίδιο ακριβώς θα υπογραμμίσουμε κι εμείς στους φίλους που θα το χαρίσουμε μια και πολλοί από αυτούς έχουν "βραβευτεί" ήδη. Επειδή λοιπόν μετά ακολούθησαν και 4 ακόμα φίλοι με το ίδιο βραβείο και γενικώς άρχισε να κυκλοφορεί, αποφασίσαμε να την κάνουμε την ανάρτηση για να ευχαριστήσουμε εκτός από την Νάσια και την Έλενα από το Ότι μας αρέσει, την Έλενα από το Συνταγές Καρδιάς, τη Βίκυ από το cook creations και την Ελένη από το Μαγειρική με φαντασία που μας σκέφτηκαν και μας τίμησαν. Πάμε να δούμε τώρα και τους μπλογκοφίλους που θα το χαρίσουμε  εμείς με τη σειρά μας...
So, we love your blogs:


Επί τη ευκαιρία θέλω να αφιερώσω στην αγαπημενη μου προαναφερθείσα Νάσια το παρακάτω γλυφιτζουράκι το οποίο αποτελεί την πρώτη μου "δημιουργία" με πολυμερικό πηλό. Και της το αφιερώνω γιατί αυτή και οι όμορφες δημιουργίες της με κάνανε να ζηλέψω (με την καλή έννοια) και να θέλω να ασχοληθώ κι εγώ με τις κατασκευές. Άρχισα λοιπόν να παρακολουθώ διάφορα μπλογκς με tutorials και η ενασχόληση με τον πηλό ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές που είδα. Πήγα λοιπόν στο Jumbo πήρα τα σύνεργα και ιδού η πρώτη μου απόπειρα (είπα να αρχίσω από τα εύκολα)....   


Αυτά! κάποια στιγμή θα δείτε και τις επόμενες δημιουργίες μου (όχι που θα γλυτώνατε..!)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Παναρισμένο σάντουιτς μελιτζάνας

 
 
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε άλλη μια συνταγή από το βιβλίο του συμπαθέστατου κύριου Δημήτρη που τιτλοφορείται: "Οδειπορικό γεύσεων στην ορεινή Ημαθία". Ναι, ξέρουμε τι θα πείτε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για μελιτζάνες αλλά τι να κάνουμε...τις πεθύμησα, πολύ, και δεν άντεξα πηγα και αγόρασα. Ειδικά όταν είδα στο facebook την ανάρτηση της μπλογκοφίλης Τάνιας με τις μελιτζάνες ιμάμ που είχε φτιάξει δεν κρατήθηκα, έτρεξα στον μανάβη. Και τελικά μια χαρά μου βγήκαν, καλύτερες και από τις καλοκαιρινές. Έφτιαξα παπουτσάκια που λέτε, ήταν ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω (θα σας τα παρουσιάσω κι αυτά κάποια στιγμή), και με αυτές που περίσσεψαν έφτιαξα αυτά τα ωραιότατα ορεκτικούλια. Δοκιμάστε τα, τα σπάνε!

ΥΛΙΚΑ: 2 μέτριες μελιτζάνες
               1 πράσινη πιπεριά
               1 κόκκινη πιπεριά
               250 γρ. μανούρι (ή φέτα που έβαλα εγώ γιατί μ'αρέσειν περισσότερο)
               1/2 φλιτζάνι σκληρό κίτρινο τυρί
               2-3 αβγά
               τριμμένη φρυγανιά
               ελαιόλαδο
               αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες του 1 εκ., τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά που έχουμε λιώσει το πιρούνι με τις πιπεριές τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω στις μισές φέτες μελιτζάνας και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες κάνοντας σάντουιτς. Χτυπάμε τα αβγά και πανάρουμε πρώτα με το αβγό κι έπειτα με τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο κι από τις δυο πλευρές.
Καλή Επιτυχία!
 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Βάφλες


 



 Σας αρέσουν οι "άχρηστες" πληροφορίες?? εμάς πολύ!! γι' αυτό σήμερα θα μάθουμε για την ιστορία της βάφλας: μπορεί στην Ελλάδα να τη γνωρίσαμε πριν λίγα μόλις χρόνια πριν αλλά στην Ευρώπη την τιμούν από τον 13ο κιόλας αιώνα (έχεις συγκλονιστεί αυτή τη στιγμή, το ξέρω!)! Η βάφλα που λέτε λοιπόν φτιαχνόταν με ένα σιδερένιο εργαλείο που έμοιαζε πολύ με τοστιέρα (όχι αυτή για το μαλλί, η άλλη).

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τηγανιά κρασάτη με κρέμα τυριού



Καταρχήν θέλω να σας δώσω μια άσχετη με τη μαγειρική συμβουλή. Σας έχω ξαναμιλήσει για το hot stone massage και για τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητές του .... πολύ ωραίο λοιπόν το μασάζ αλλά μην το κάνετε ποτέ αν δεν έχετε δικό σας μέσο μετακίνησης και έξω κάνει ψοφόκρυο!!! εγώ έκανα τη βλακεία και την άρπαξα άσχημα! σήμερα ευτυχώς άρχισα να συνέρχομαι.
Πάμε και στη συνταγή τώρα. Την ιδέα για το πιάτο αυτό την πήρα από μια εκπομπή του Mega που παρουσιάζει ο Καπουτζίδης και όπου φτιάχνουν τα πάντα με philadelphia

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

carrot cupcakes




Η πρώτη φορά που άκουσα για κέικ καρότου ήταν σε ένα από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς "Κωνσταντίνου και Ελένης" (στην πρώτη του προβολή βεβαίως βεβαίως και όχι στην 1508η επανάληψή του!). Στο επεισόδιο αυτό που λέτε είχε πάει η περιβόητη για τις μαγειρικές της ικανότητες Ματίνα Μανταρινάκη ένα τέτοιο κέικ πεσκέσι στη φιλενάδα της Ελένη Βλαχάκη. Όταν το άκουσα λοιπόν σκέφτηκα:"μα ποιος ανόητος σκέφτηκε να φτιάξει αυτό το κέικ?? που κολλάει το καρότο σε γλυκό??"...

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Καλό μήνα!

Τις καλησπέρες μου σε όλους τους μπλογκόφιλους!
Τι θα γίνει ρε παιδιά, παντού έχει χιονίσει, μέχρι και στα Kαμένα Βούρλα, και στη Θεσσαλονίκη ούτε νιφάδα για δείγμα!!! εμείς εδώ πάνω θα τρώμε μόνο το κρύο κι από χιόνι γιοκ?? Τέλος πάντων...
Όταν κάνει ψοφόκρυο, όπως τώρα καλή ώρα που έχει γεμίσει η γειτονιά με σταλαγμίτες και σταλακτίτες, μου αρέσει να φτιάχνω ζεστή σοκολάτα, να κάθομαι δίπλα στο τζάκι και να απολαμβάνω καλοκαιρινά τραγουδάκια (Βοβ Μαρλευ κι έτσι)....σήμερα όμως θέλω να ακούσω ένα άλλο των locomondo, (Ελενάκι μου έχει κολλήσει!) που "ταιριάζει τα μάλα" στην περίπτωση .....

"...δεν κάνει κρύο στην Έλλάδα
κρύο δεν έκανε ποτέ...." 



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ λοιπόν μπλογκογειτονίτσα με πολλά φιλιά από την παγωμένη κυριολεκτικά Θεσσαλλλονίκη!!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share